Terugkijken-op-een-bewogen-jaar-met-CFO-Bastian-Bouwsema-cr8las
Terugkijken op een bewogen jaar met CFO Bastian Bouwsema

Datum

Veel bedrijven blikken aan het einde van het jaar terug, zijn volop bezig met plannen en begrotingen. Bastian Bouwsema, zéker gezien zijn functie van Financieel Directeur, vormt hierop geen uitzondering. Hoe zag zijn 2020 eruit, wat heeft het, ondanks de coronacrisis, gebracht en hoe ziet hij de toekomst van Cr8las Group?

Wie is Bastian?

Met een vwo-diploma op zak, volgde Bastian eerst de Hbo-opleiding Commerciële Economie. Een bewuste keuze omdat hij, naar eigen zeggen, in de arbeidsmarkt zelf wilde opereren. Toch besloot hij zich hierna eerst nog verder te ontwikkelen. In 2011 sloot hij de studie Business Administration aan de Radboud Universiteit succesvol af. Hij begon zijn loopbaan als Accountmanager bij Inalfa Roof Systems Group (Venray) en werkte tot Cr8las op zijn pad kwam, bij Franke (Helmond) als Accountmanager Duitsland en Benelux.

Bastian als CFO bij Cr8las Group

De directie van Cr8las (Coen Litjens, CEO en Ruud Custers CCO) had behoefte aan een derde collega die de organisatie verder zou gaan professionaliseren en tegelijkertijd het financiële aspect voor zijn rekening zou nemen. Bastian: “Ik was meteen enthousiast, het klikte direct. Ik zag de geweldige uitdaging bij dit prachtige bedrijf, met heel veel specialistische kennis en grote nationale en internationale opdrachtgevers, als een mooie kans. Cr8las is explosief gegroeid door de enorme klantgerichtheid, het achterhalen van verwachtingen en deze samen met de onophoudelijke betrokken medewerkers waarmaken. En nog steeds! We gaan tot het uiterste voor onze klanten, zoeken net zolang totdat we de juiste oplossing hebben gevonden. We produceren heel nauwkeurig, denken mee en leveren de juiste mensen voor de juiste klussen. Medewerkers draaien, ongeacht welk project of locatie, moeiteloos mee.”

Terugblik op 2020

Door de aanhoudende groei werd verdere structurering steeds belangrijker. Het was tijd om aan in plaats van in Cr8las te werken. Bastian: “We zijn volop bezig om cruciale bedrijfsprocessen vast te leggen en deze tegelijkertijd te vertalen naar actuele procedures, werkinstructies en functieomschrijvingen. Sinds de oprichting 10 jaar geleden, hebben we er gewoon geen tijd voor kunnen maken. We zijn uitgegroeid van een eenpitsbedrijf naar een organisatie met 75 vakkundige medewerkers. We bedienen klanten over de hele wereld vanuit of onze eigen werkplaats of op locatie. Wat ook groeide was de behoefte aan structuur en duidelijkheid. Wie doet wat, hoe of waarom. Daarom besloten we ruimte te maken voor het grondig analyseren en beschrijven van processen. Met deze procesanalyses en -beschrijvingen voorkomen we grijze gebieden, worden verantwoordelijkheden en werkwijzen helder. We kunnen hierdoor de continuïteit nog beter waarborgen en creëren bovendien ruimte en mogelijkheden om aan onze toekomst en ambities te werken.  We zijn een relatief jonge club en willen dat onze medewerkers zich continu kunnen (mee)ontwikkelen. We geloven in voortdurende ontwikkeling en professionalisering van de organisatie én onze mensen. Samen bouwen aan de toekomst van Cr8las en die van onze klanten, want proces-denken is wat ons betreft ook klant-denken.”

Toekomst Cr8las

Bastian: “Het was niet misselijk, door corona konden opdrachten op nationale en internationale locaties niet langer worden uitgevoerd en bedrijven begonnen steeds minder uit te besteden. Ook vanuit financieel oogpunt was het pittig om de onzekerheden te kunnen managen. Het heeft veel gevraagd, van ons allemaal trouwens. Dankzij onder meer onze bedrijfsbrede no-nonense bedrijfscultuur hebben we het verlies kunnen beperken en zelfs wat kunnen terugbrengen. De trend voor 2021 is absoluut positief. We hebben er zin in!”

Meer Artikelen