Kwaliteit van binnenuit: de beste borging

Datum

Kwaliteitseisen worden wereldwijd in iedere sector met de dag strenger. Dat geldt ook voor onze sector. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van verbindingen. Begrijpelijk want de gevolgen van een incorrecte lasverbinding zijn niet te overzien. Afgezien van de kosten voor herstel of door procesuitval, kunnen er gevolgen zijn voor de veiligheid en het milieu. Het verbinden van verschillende materiaalsoorten vraagt van lassers dan ook veel meer gedegen materiaalkennis dan voorheen.

Bij Cr8las Group zorgen we er al jaren voor dat onze lassers volgens strikt bepaalde procedures werken. We meten de resultaten en leggen deze vast als bewijs van kwaliteit en naslagwerk. We ontwikkelen onze kennis en breiden onze vaardigheden continu uit. Certificering is een belangrijk onderdeel hierbij. We hechten veel waarde aan certificeringen omdat deze de kwaliteit van onze diensten en de organisatie in het geheel verbetert. ISO 3834-2 is de meest uitgebreide klasse voor het certificeren van lastechnische activiteiten. Met deze norm brengen we door middel van procedures, werkinstructies en controles, het kwaliteitsborgingsysteem voor alle laswerkzaamheden naar een nog hoger niveau.

Rob de Weert (Lascoördinator/Werkvoorbereider) en Glenn Baeten (Constructiebankwerker/Handlasser) hebben daarom onlangs de opleiding tot International Welding Technologist succesvol afgerond. Deze opleiding heeft als doel om de normen en regelgeving, zoals de NEN-EN 1090 en de NEN-EN-ISO 3834 goed te kunnen interpreteren. Als International Welding Technologist beschik je over de benodigde kennis om de taken omschreven in de NEN-EN ISO 14731 uit te kunnen voeren. Je bent verantwoordelijk voor de lastechnische aspecten bij de voorbereiding, de vervaardiging, bij kwaliteitsaspecten en lasprocessen. Maar hoe draagt deze opleiding in de praktijk bij in de kwaliteit van het laswerk en wat is de meerwaarde voor zowel onze organisatie als onze opdrachtgevers?

Rob: “Tijdens de opleiding leer je alles over las- en verbindingstechnieken, internationale lasnormen en krijg je een enorm brede materiaalkennis en de verwerking hiervan.  De vraag naar kennis en toepassing van las- en verbindingstechnieken neemt elke dag toe. In het verleden weken we voor gespecialiseerde lastechnische kennis uit naar derden, maar ik ben blij dat we deze kennis nu zelf in huis hebben. We kunnen daarmee onze lassers de structuur, mechanische eigenschappen en het gedrag van materialen tijdens het lassen beter uitleggen. Voor onze opdrachtgevers betekent dit dat, los van het feit dat zij verzekerd zijn van de hoogste kwaliteit en waarborging, we hen straks ook kunnen gaan voorzien van lastechnisch advies, lasinspecties, lasbegeleiding en lasprocedures.“

Glenn: “Ik was echt verbaasd over de hoeveelheid theoretische materiaalkennis. Begrijp me niet verkeerd, maar deze opleiding maakt dat je anders naar laswerk gaat kijken. Je leert waarom bepaalde methodes wel of juist niet werken. Je wordt breder inzetbaar. En als je begrijpt met welk materiaal je werkt, wat de kenmerken zijn en wat een bewerking teweegbrengt, verhoogt dat niet alleen de kwaliteit van je werk maar ook het vertrouwen en het plezier in je werk. Daarnaast kunnen we collega’s intern begeleiden en hen beter adviseren. Bovendien kunnen we onze opdrachtgevers nu nog beter ondersteunen.”

Voor diegenen die ons nog niet kennen

Cr8las Group is wereldwijd sterk in las- en montagewerk, turbine onderhoud en revisie. Daarnaast zijn we een betrouwbare partner voor gecertificeerd en technisch personeel voor tal van grote nationale en internationale opdrachtgevers in de automotive, voedings-, turbine- en bouwindustrie. We leveren de beste mensen in de lastechniek, montage en assemblage.

Onze kracht is dat we flexibel met je meebewegen en opdrachten snel kunnen invullen. Bij regelmatig terugkerende opdrachten werken we met een vaste poule specialisten. Zo besparen we tijd op de inwerkperiode en kunnen we direct aan de slag.

Geef je liever de voorkeur aan het opleiden van je eigen medewerkers? Onze Lascoördinatoren en IWT-ers verzorgen op maat gemaakte trainingen en opleidingen. Een investering die zich snel en gegarandeerd terugbetaalt in:

  • een bredere inzetbaarheid van medewerkers
  • altijd kennis van de laatste ontwikkelingen in de lastechniek
  • een betrokken en proactieve werkhouding van medewerkers
  • een lager personeelsverloop, behoud van kennis in eigen huis

Meer informatie?

Neem gerust contact op via +31 (0)478-746011, stuur een e-mail naar info@cr8las.nl

Meer Artikelen